Aass er blant bryggeriene som er på plass med informasjon om produktene sine.

Fjerner ølsladden

Publisert: 5. november 2015 kl 14.07
Oppdatert: 5. november 2015 kl 14.07
Fra 1. november ble det enklere for forbrukere å få det som Matdepartementet omtaler som «nøktern informasjon om alkoholholdige drikker i kanaler som forbrukeren selv oppsøker». I praksis vil det si at det ikke er nødvendig å sladde bildene av et glass drikke lenger.

Hjemmesider og messer

Noen dager etter regelendringen har bransjen stort sett beholdt nettsidene sine som før, men oppdateringene begynner å komme. Det som nå blir tillatt, er nøktern informasjon, blant annet bilder, på bryggerienes hjemmesider og på messer, omvisninger og kurs.

Enklere

– Denne moderniseringen av regelverket vil gjøre det enklere for forbrukerne å finne informasjon om alkoholprodukter, samtidig som produsentene kan få informert om sine produkter, sier matminister Sylvi Listhaug. Informasjonen skal bare gis i kommunikasjonskanaler som den som vil ha den, oppsøker selv. Den skal være «nøktern, faktabasert og ikke gå lenger enn det som er nødvendig for at forbrukerne skal få informasjon om produktenes egenskaper», skriver Landbruksdepartementet i en pressemelding.  
Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb