Med eget hjørne til tappekranen unngår Kavli lekkasje og svinn fra ketchupposene – Smurfit Kappa i Sverige fikk pris for emballasjen.

Priser til Kavli-emballasje

Publisert: 21. oktober 2015 kl 13.07
Oppdatert: 21. oktober 2015 kl 13.07
I transportemballasjen som er laget for Kavli, sampakkes ketchup med en tappekran i en eske av bølgepapp. Problemet har vært at kranen ofte har laget hull i ketchupposen.

Eget hjørne til tappekranen

Utfordringen var å lage et eget rom for tappekranen uten at den måtte pakkes manuelt. Ingvar Persson hos Smurfit Kappa løste det med et avgrenset hjørne der kranen kan plasseres uten å komme i kontakt med ketchupemballasjen, forteller emballasjeleverandøren i en pressemelding. – Jeg kan ikke forklare hvordan jeg kom på det, men det krevdes en hel del tenking og testing for å finne riktig vinkel, sier Persson.

Dobbelt priset

Emballasjen er belønnet med både Scanstar og Worldstar. Det er også: • Glomma Papps returemballasje for post, som kan lukkes uten at kunden bruker tape eller lim. • Danske RPC Superfos' emballasje til Vaila Eila Cream Pudding. • Danske Clip-Lok Simpak for tung last, som kan åpnes og lukkes uten verktøy. • Tork Carry Box-esken fra svenske DS Smith. • Emballasje for gulvbrønn fra Orapac Finland.

Scanstar til en av tre

Når det gjelder Scanstar-prisene, fikk hvert tredje innsendte bidrag en pris. I tillegg til de seks som fikk Worldstar, var det Peterson Packagings Nomad Takheis som låser og beskytter produktene, RPC Superfos' firkantede og låsbare On the go Easy Snacking-emballasje og finske Ruutu Packagings gavepakning til Iittala.      
Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb