FORSVINNER: Nå er det slutt for Gimsøy Kloster. (Foto: Orkla)

Fun Light og Idun til Sverige

Publisert: 29. mars 2016 kl 13.29
Oppdatert: 29. mars 2016 kl 13.29
Styret i Orkla Foods Norge har vedtatt å flytte produksjonen fra Gimsøy Kloster i Skien til andre Orkla-fabrikker. I tillegg har styret fattet en intensjonsbeslutning om å endre selskapets fabrikkstruktur i Rygge, heter det i en pressemelding.

Fun Light og Tomtegløgg blir svensk

Orkla Foods Norge avdeling Skien, som er det formelle navnet på Gimsøy Kloster, blir nedlagt. All drikkeproduksjonen flyttes til Kumla i Sverige. Storparten av produksjonen er Fun Light og Tomtegløgg. Energidrikk i pulverform og ulike essenser flyttes til andre Orkla-fabrikker. – Vi har drøftet alternativer til nedleggelse, men står fast ved at det er nødvendig å flytte virksomheten for å kunne møte en stadig tøffere konkurranse, sier Atle Vidar Nagel-Johansen, leder for forretningsområdet Orkla Foods. Fabrikken har 24 ansatte.

Ketchup, sennep og dressing

I Rygge i Østfold har Orkla Foods Norge i dag to fabrikker. Forslaget er å flytte det meste av ketchup-, senneps- og dressingproduksjonen til Orklas fabrikk i Fågelmara i Sverige. Produksjonen av Nora grønnsaker fortsetter i Rygge, der virksomheten samles på ett sted. Dessuten skal det bygges opp et logistikksenter der. – Dette vil styrke vår samlede konkurransekraft innen viktige kategorier for Orkla Foods. Vi utnytter bedre den teknologien vi har ved fabrikken i Fågelmara, samtidig som vi i Rygge kan utvikle effektive logistikkløsninger og skape muligheter for innovasjon og vekst innen grønnsaker, sier Nagel-Johansen.

80 ansatte

I dag er det til sammen rundt 80 ansatte på de to fabrikkene i Rygge. Planen skal drøftes med ansatte og tillitsvalgte, og den endelige beslutningen tar i løpet av mai. Går det som planlagt, blir ketchup-, senneps- og dressingproduksjonen trappet gradvis ned mot høsten 2017. Grønnsaksproduksjonen er tenkt flyttet våren 2018. – Vi har behov for å samle produksjonen på færre produksjonssteder for å være konkurransedyktige for fremtiden. Det innebærer at vi anser det nødvendig å legge ned noen fabrikker, samtidig som vi øker investeringene ved andre, sier Atle Vidar Nagel-Johansen.
Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb