GJENVINNER: Med de nye posene gjenvinner Jan Paul Bjørkøy og Kiwi 1230 tonn plast.

Gammel plast i nye poser

Publisert: 29. juni 2016 kl 23.22
Oppdatert: 29. juni 2016 kl 23.22
Bæreposeavgiften kunne ha stoppet dem. Men avgiften ble ikke noe av, og nå er de nye og mer miljøvennlige posene ute i butikk hos Kiwi. De 638 butikkene i kjeden går over til nye poser laget av 50 prosent resirkulert plast. Det sparer i snitt 2800 tonn CO2 i året, som tilsvarer utslipp fra rundt 1000 diesel- eller bensinbiler.

Søppelposer

En undersøkelse som Miljødirektoratet gjorde i 2008, viste at norske forbrukere har et bevisst forhold til plastposer. Rundt 80 prosent av plastbæreposer brukes til avfallshåndtering, og få poser havner i naturen. – Vi har inntrykk av at nordmenn er bevisste når det kommer til posebruk, sier Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy, som likevel anbefaler handlenett til miljø- og prisbevisste kunder. I fjor solgte kjeden 220.000 handlenett.

Vaner tar tid

– Handlenett er en ideell løsning for å frakte dagligvarer og samtidig spare miljøet for klimagassutslipp, men det tar tid å endre vaner. Man kan glemme handlenettet hjemme eller plutselig havne på en spontan handletur. Uansett grunn finner kundene nå et annet miljøvennlig alternativ til den tidligere bæreposen i våre butikker. Bjørkøy forteller at de nye posene er like slitesterke som de gamle. De er dyrere å produsere, men kommer ikke til å koste mer for kundene.
Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb