BORTE: Slik så Kongsgård opprinnelig ut, før rettsapparatet grep inn i flere omganger.

Jarlsberg-forlik mellom Tine og Synnøve

Publisert: 2. desember 2016 kl 23.03
Oppdatert: 2. desember 2016 kl 23.03
Den ti måneder lange krangelen om Findens mulighet til å omtale Kongsgård som ost «av jarlsbergost-type» er dermed avsluttet.

Forbud mot beskrivelse

Synnøve Finden lanserte osten Kongsgård i februar. Tine svarte med å gå til retten for å få stoppet lanseringen fordi Jarlsberg er Tines varemerke. Synnøve Finden omtalte etterhvert Kongsgård som «trolig verdens første ost med sladd». Siden den tid har Tine fått
Saken fortsetter under annonsen
medhold i Follo tingrettto ganger, så i Borgarting lagmannsrett og endelig i Høyesterett. Det har ført til et midlertidig forbud mot markedsføringen av Kongsgård som en «jarlsbergost-type».
Saken fortsetter under annonsen

Tre nye saker

Men det var bare et midlertidig forbud. En endelig avgjørelse var på vei gjennom rettssystemet i det som kunne komme til å bli enda tre rettssaker. Nå har de to konkurrentene stoppet saken. Forliket dem imellom innebærer at Synnøve Finden ikke vil markedsføre og distribuere osteprodukter ved bruk av «jarlsbergost-type» eller lignende betegnelser, ifølge en melding fra Tine.

Dekker egne omkostninger

Finden frafaller kravet om å få kjent Jarlsberg-varemerkene ugyldige og å få slettet dem fra varemerkeregisteret. Samtidig har de to bestemt seg for å frafalle kravene på erstatning og dekke sine egne saksomkostninger – noe som sparer Synnøve Finden for millionbeløp slik saken har stått så langt.

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb