STRID: Retten skal avgjøre bruken av merket Charlottes Iskrem. (Foto: Charlottesiskrem.no)

Navnekrangel i retten

Publisert: 23. august 2016 kl 21.08
Oppdatert: 23. august 2016 kl 21.08
I 1992 lanserte Anne Charlotte Johansen Bjerke det som på hjemmesiden omtales som Norges første gourmetiskrem. Nå er det Vågå Iskremproduksjon (VIP) som lager iskremen. Men det vil Bjerke ha slutt på.

– Nektes kontakt med kunder

– VIP bruker varemerket uten å betale for det og basert på muntlig samtykke. Nå har ikke Bjerke eierinteresser i eller annen tilknytning til selskapet lenger, skriver advokaten hennes, Magnus Stray Vyrje, i et sluttinnlegg til Oslo tingrett. «Selskapets nye ledelse nekter henne kontakt med ansatte og kunder», heter det i skrivet fra Vyrje. Bjerke vil overta selv og starte ny produksjon under samme merke. – Merkevaren er Bjerkes livsverk, skriver advokat Vyrje, som vil ha retten til å forby VIP å bruke Charlottes Iskrem-merket.

– Ingen inngrep i rettighetene

Det er Vågå Iskremproduksjon og advokat Martin Berggreen Rove helt uenige i. – Bjerke har tidligere, så sent som i mars i år, hevdet at det kun er VIP som kan benytte varemerket Charlottes Iskrem, skriver Rove. – Det er ingen holdepunkter eller bevis i saken som kan underbygge at VIP har gjort inngrep i Bjerkes varemerkerettigheter eller forberedt seg på å gjøre det, ifølge advokat Rove.
Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb