FAST: Tine har lagt rammene for hvor de faste produktene skal produseres i fremtiden.

Tine legger ned i Hardanger

Publisert: 22. juni 2016 kl 15.17
Oppdatert: 22. juni 2016 kl 15.17
I april fortalte meierisamvirket om vurderingen rundt å legge ned meieriene på Voss og enten i Hardanger eller i Ørsta.

Sparer 69 millioner

Nå er rammene for fremtidig produksjon av faste produkter lagt. Det betyr at meieriet i Elnesvågen bygges om og ny vurdering av Voss gjøres etter at Elnesvågen er ombygd. Kremostproduksjonen samles i Ørsta, og meieriet i Hardanger legges ned. Samlet sparer Tine 69 millioner kroner i året på endringene, men det tar flere år før alt kan gjennomføres. Alle endringene er ikke på plass før etter at Jarlsbergproduksjonen for eksport er avviklet, i 2020–21. Konserndirektør Per Ivar Berg lover at konsernet skal ta seg av hver enkelt medarbeider som blir berør. – Dette har vi gjort mange ganger før med godt resultat, sier han.

Her er endringene

Her er alle de konkrete endringene: – Elnesvågen bygges om til produksjon av skorpefri ost når produksjon av Jarlsberg for eksport utgår, trolig fra 2020. – Ny vurdering av Voss gjøres når Elnesvågen er ombygd. Det betyr at Voss drives videre i flere år til, men med begrensede investeringer i denne perioden. – Produksjonen av brunost og gomme-produkter på Elnesvågen og Ørsta overføres til andre brunostanlegg, for det meste til Byrkjelo og Lom & Skjåk. – Kremostproduksjonen samles på meieriet i Ørsta. Det betyr at Hardanger legges ned.
Saken fortsetter under annonsen

Import

– Med stadig økende konkurranse, ikke minst fra import, er det viktig at Tine driver en mest mulig effektiv industri. Endring i innenlands etterspørsel og bortfall av eksportsubsidier gjør at vi må tilpasse industrien vår. Samtidig ligger det også muligheter for å oppnå en forbedret effektivitet, sier Per Ivar Berg.

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb