REVURDERES: Baker- og konditorbransjens landsforening vurderer endringer. (Foto: Chris Ehrlbeck, Brodogkorn.no)

Vurderer brødskala etter TV2-kritikk

Publisert: 1. mars 2016 kl 08.40
Oppdatert: 1. mars 2016 kl 08.40
«Ikke la deg lure av brødskalaen på brødene du kjøper», oppfordrer TV2-programmet Matkontrollen sammen med meldingen «Matkontrollen avslører bransjetriksene».

– Heller fullkorn-andel

Veldig ofte er ikke så brødene så grove som forbrukerne tror, ifølge Matkontrollen, som for eksempel peker på at en loff med bare siktet hvetemel kommer ut med ett skravert felt på Brødskala'n, og ikke null. – Og når brødet ikke er så grovt som vi tror det er, så er det jo heller ikke så sunt som vi tror det er, sier Gunstein Instefjord i Forbrukerrådet. – Vi hadde fått en bedre og ryddigere ordning hvis grovhetsprosenten var lik andelen fullkorn, sier han, og understreker: – Vi er positive til Brødskala’n. Det er nettopp fordi den er viktig for så mange at den bør bli enda mer treffsikker.

Klar for endringer

Programmet kan føre til endringer, forteller Bakeri.net: – Ordningen har vært revidert tidligere, og vi er selvfølgelig åpne for innspill som kan forbedre ordningen. Vi ønsker selvfølgelig ikke å lure noen. Vårt ønske er at forbrukerne skal spise mer grovt. Det er viktig for oss at Brødskala’n tjener formålet, derfor har vi igangsatt en prosess for å endre denne, sier daglig leder Gunnar Bakke i Baker- og konditorbransjens landsforening.
Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb