INNKLAGET: Denne Look-O-Look utstillingen hos Coop Extra i Lier ble innklaget til Matbransjens Faglige Utvalg. (Foto: Matbransjens Faglige Utvalg)

Smack og Coop Extra felt i MFU

Publisert: 16. februar 2017 kl 08.00
Oppdatert: 16. februar 2017 kl 08.00
MFU (Matbransjens Faglige Utvalg) mottok klage om at bilder av lekende barn på plakater knyttet til oppstilling av godteriet Look-O-Look er markedsføring særlig rettet mot barn. Innklager stilte spørsmål ved det å benytte barn som blikkfang på denne måten, og om dette var i samsvar med reglene i Matbransjens utvalg.

Gir klager medhold

I sin vurdering gir MFU klager medhold og har felt Smack AS og Coop Extra 
Saken fortsetter under annonsen
for å ha opptrådt i strid med MFUs retningslinjer, som regulerer markedsføringsaktiviteter for mat og drikke mot barn og unge. - Utvalget vurderer at display av Look-O-Look godteri i Coop Extra er en markedsføring særlig rettet mot barn under 13 år, jf. retningslinjene punkt 2, heter det i vurderingen.

Beklager

I sitt tilsvar beklager Smack AS utstillingen som har plakater ned barn i lek. De har nå rettet opp markedsføringen i Coop Extra i Lier hvor utstillingen var. Coop Extra har ikke kommentert klagen og MFU bemerker i sin vurdering at Coop Extra også har et ansvar for at det ikke skjer markedsføring særlig rettet mot barn i deres butikker.

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb