Tine inspirert av designstudenter
– Vi fikk en brief fra Tine om å se på fremtidens melkeemballasje, sier Fredrik Lien Bjørgmo, som sammen med Kristofer Hoffmann Schärer, Neno Mindjek og Petter Torgersen Myhr tok Tines utfordring.
En åpen oppgave
I forkant av workshopen snakket de med Tine om hvilke ideer og utfordringer de møter i forhold til de aktuelle emballasjetypene. Ellers var oppgaven svært åpen, uten særlige spesifikasjoner og retningslinjer. – Vi har hatt kort tid på oppgaven og har derfor jobbet på et konseptuelt nivå, sier Bjørgmo, og legger til at de har sett på segmenter hvor produktet benyttes og vurdert hvordan man skal dykke ned i disse segmentene. – En av problemstillingene vi så på var hvorvidt man skal bruke tid på å utforme en mer miljøvennlig emballasje som kan kildesorteres om produktet skal spises på farten og emballasjen derfor kastes i offentlige søppelkasser som ikke videre kildesorteres.Et komplett designobjekt
Studentene syntes det er positivt med bedrifter som Tine som er interessert i å løse problemene de ser ved emballasjeløsningene sine. – Disse casene vi har jobbet med er emballasje som er i evig utvikling. Det er bra av Tine å stille seg åpent, og gi av sin kunnskap, og samtidig ønsker å høre andres meninger, sier Bjørgmo. Studentene har hatt to emballasjeoppgaver tidligere i studiet. Dette er oppgaver hvor det legges opp til at man jobber bredt innen design, og hvor man i stor grad er innom alle feltets ytterpunkter. – Emballasje er komplekst, det er mange områder man skal innom. Styrken til en designer er kanskje at man ser hva en emballasje kan bli, og det er spennende, sier Bjørgmo, og blir supplert av Schärer. – Emballasje er et komplett designobjekt ettersom alle aspekter spiller inn; fra form og funksjon til miljø- og sensoriske hensyn, sier Schärer.
Saken fortsetter under annonsen