Foto

Kårstein Eidem Løvaas (t.v.) i Reitan Retail og konsernsjef i Oda, Karl Munthe-Kaas, la mandag frem forslag til forskrift om usaklig prisdiskriminering. I bakgrunnen ser man professor Erling Hjelmeng (t.v.) og advokat Helge Stemshaug, som har vært rådgivere i arbeidet med forskriften. Foto: Ole Berg-Rusten, NTB

Næringsministeren er glad for innspill fra Oda og Reitan

Publisert: 13. september 2022 kl 11.08
Oppdatert: 13. september 2022 kl 11.08

­Mandag la Oda og Reitan Retail frem sitt forslag til hvordan en ny, midlertidig forskrift mot prisdiskriminering kan se ut. Det er Stortinget som har bedt regjeringen om å utarbeide en slik forskrift, der formålet er å bedre konkurransen i dagligvarebransjen, som igjen skal bidra til å holde prisene nede og bedre utvalget.

­Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) sier i en kommentar til NTB at regjeringen tar sikte på å sende forslag til forskrift om prisdifferensiering på høring før jul.

– Vi er villig til å vurdere nye virkemidler og tiltak som kan bidra til å bedre konkurransen, og er glad for alle gode innspill. Samtidig er det viktig at det ikke innføres tiltak som begrenser konkurransen. Vi må derfor gjøre grundige vurderinger før vi iverksetter tiltak, sier han.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb