BI-studentene Simon Rhode Larsen og Petter Hageberg (de to på bildet) er sammen med Balder Grennes Klanderud fra NMBU tildelt en million kroner fra Forskningsrådet. Foto: Torbjørn Brovold | Handelshøyskolen BI

BI-studentene Simon Rhode Larsen og Petter Hageberg (de to på bildet) er sammen med Balder Grennes Klanderud fra NMBU tildelt en million kroner fra Forskningsrådet. 

Foto

Torbjørn Brovold | Handelshøyskolen BI

Millionstøtte til studentutviklet drikketeknologi

Publisert: 30. april 2020 kl 14.38
Oppdatert: 11. november 2021 kl 11.23

To studenter ved entreprenørskapslinjen på Handelshøyskolen BI og en student ved NBMU har gjennom samarbeidsprosjektet «Tap.it» fått tildelt en million kroner av forskningsrådets STUD-ENT-ordning.

Ordningen er et initiativ fra regjeringen gjennom Forskningsrådet rettet mot studenter og kandidater fra universiteter og høyskoler, som vil prøve seg på gründervirksomhet og videreutvikle forretningspotensialet i idéer de har fått gjennom studiene.

Omstillingsbidrag

– Mer gründermentalitet vil hjelpe Norge gjennom omstillingen som vi vet vi skal igjennom. STUD-ENT skal styrke entreprenørskapskulturen ved universitetene og høgskolene. Klimakrisen og koronakrisen aktualiserer dette mer enn noen gang. Jeg synes det er inspirerende og spennende å se at neste generasjon tenker stort, sier næringsminister Iselin Nybø i en pressemelding.

Eget selskap

– Det er selvfølgelig svært gøy å få støtte fra Forskningsrådet. Det betyr at det ikke bare er vi som har troen på at dette kommer til å fungere. Vi har jobbet mye med denne forretningsideen sammen med et team fra NMBU i Ås og vi er nå klare til å teste konseptet i samarbeid med krevende kunder her i Oslo, sier Simon Rhode Larsen til Høyskolen BIs nettside.

Rhode Larsen er sammen med medstudent Petter Hageberg og Balder Grennes Klanderud fra NBMU gründerne bak prosjektet. Klanderud tar en mastergrad mastergrad i maskin, prosess- og produktutvikling ved NMBU.

Saken fortsetter under annonsen

– Det at studenter lykkes i slike prosesser er inspirerende både for oss ansatte og medstudentene, sier Klanderuds veileder Odd Ivar Lekang, førsteamanuensis ved Realtek ved NMBU på Ås.

Testes i hovedstaden

BI-studentene driver også selskapet The Tap Company AS, med tilholdssted i BIs startup hub i Nydalen, der de har skaffet seg viktig innsikt i markedet.

– Støtten gjør at vi på svært kort tid kan komme oss gjennom testfasen og begynne å utvikle den kommersielle løsningen. Målet er at vi gjennom vårt nettverk kan skape et norsk teknologiselskap som leverer produkter og tjenester til bryggeri- og drikkevaremarkedet i og utenfor Norge, sier Rhode Larsen.

The Tap Company leverer service og tekniske løsninger til servering av øl, vin og sprit til restauranter og barer.  De to gründerne fra BI har begge erfaring fra utelivsbransjen, og gjennom samarbeidet med NMBU, som besitter teknisk kompetanse, ble prosjektet en realitet.

Styrker matsikkerheten

Tap.it-prosjektet utvikler et system som skal skaffe data og gi bedre beslutningsstøtte slik at man kan øke matsikkerheten i produksjon og distribusjon av øl fra små- og mellomstore bryggerier.

Saken fortsetter under annonsen

Ved hjelp av ny sensorteknologi skal prosjektet bidra til bedre arbeidsprosesser og tettere dialog med kunder og sluttbrukerne innen horeca-segmentet, det vi si markedet for hotell, restaurant og catering.

 

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb