Coop kutter 300 tonn plast fra 13 millioner kyllingpakker
Plastforbruket må ned og plasten vi bruker skal inn i sirkulære strømmer. Coops emballasjestrategi beskriver viktige tiltak som må gjennomføres for å få til dette. Sammen med vår hovedleverandør, Den Stolte Hane, har vi lansert en ny emballasje i resirkulert plast, såkalt Rpet, som også enkelt kan gjenvinnes.
– Når emballasjen gjenvinnes, er det selvsagt viktig at vi etterspør den resirkulerte råvaren, sier bærekraftsansvarlig Per Løberg Eriksen i Coop Norge i en pressemelding.
– Det er hele poenget med å skape sirkulære råvarestrømmer. Resirkulerte flasker er et utmerket materiale som er godkjent for matkontakt – og det tar vi nå i bruk på alle emballasjevarianter for kylling, sier Løberg Eriksen.
– Dette er et stort seg i riktig retning og et bra bidrag til Coops plastløfte, mener Ulrika Thommessen, som er sortimentssjef for kylling i Coop Norge.
– Det er krevende å skulle løse flere utfordringer samtidig, men det har vi virkelig fått til denne gangen. Vi har jobbet lenge med å fjerne svart plast, såkalt carbon black i sortimentet vårt. Dette er viktig fordi den svarte plasten forurenser annen plast og ødelegger kvaliteten på den resirkulerte råvaren. Nå var tiden kommet til kyllingemballasjen.
Kylling er ett av Coops mest populære middagsprodukter, og totalt selger de 13 millioner pakker årlig. Med redusert volum og tykkelse på emballasjen, utgjør dette 200 tonn mindre plast for Coops egne varer, og 300 tonn totalt for all kyllingemballasje som selges i Coop-kjedene.
– Vi er veldig fornøyde med å lansere dette tiltaket, og vil selvsagt bruke denne erfaringen på andre produkter i tiden som kommer, sier Ulrika Thommessen.
– Den Stolte Hane vil nå målsetning om hundre prosent resirkulert plast i kyllingemballasjen vår i 2021, sier Anette Møller i Den Stolte Hane.
– Dette er en del av miljøansvaret Den Stolte Hane tar. Vi leverer produkter av høy kvalitet til tusenvis av familier hver dag. Emballasjen skal sikre holdbarhet, minimere matsvinn og samtidig være mest mulig bærekraftig, sier Møller.