Adm. direktør Stein Klakegg kan se tilbake på et godt Lerum-år.

Solide resultater i Lerum

Publisert: 26. mars 2021 kl 20.38
Oppdatert: 27. mars 2021 kl 11.44

–  Året 2020 har vært et spesielt år for alle. For Lerum har det vært et godt arbeidsår. Det har blitt jobbet med forbedringsprosesser på mange områder, og vi ser på tallene at det har gitt resultater. Vi begynner nå tydelig å se effektene fra samlokaliseringen, og året har vist hva som ligger i organisasjonen. I tillegg har vi hatt drahjelp av økt salg i norske dagligvarebutikker som følge av pandemien, sier adm. direktør Stein Klakegg i en pressemelding.

I markedet hadde Lerum en volumvekst i Norge på 11 prosent for saft og 20 prosent for syltetøy. I tillegg har det vært solid vekst i salget av Zeroh til Sverige. Hjemmekontor, hjemmeskole, mindre reiseaktivitet og redusert grensehandel har gjort at dagligvaresalget har økt. Markedsandelen til Lerum i verdi ut av butikk for året, var 52 prosent på saft og 29 prosent på syltetøy.

Sjukefråværet i Lerum var 2,9 prosent i 2020.

­­– Nærværet i 2020 er imponerende. Trass volumvekst og strenge smitteverntiltak, har vi opprettholdt full produksjon gjennom året. Vi er svært fornøyde med innsatsen de ansatte har lagt ned i alle ledd av organisasjonen. Som takk for flott innsats for Lerum-laget, fikk de ansatte en julebonus på 15.000 kroner, forteller Klakegg.

I løpet av 2020 har saft- og syltetøyprodusenten konkretisert arbeidet rundt bærekraft i form av en egen bærekraftstrategi. Miljøregnskapet til Lerum viser redusert karbonavtrykk på 7 prosent per solgt kg/liter i 2020.

­– For oss i Lerum betyr bærekraft å ta vare på. Gjennom alt vi gjør skal vi ta vare på naturen, foredlingen, ernæringen, menneskene og lokalsamfunnet. Det har Lerum gjort i 113 år, og det skal vi gjøre enda mer av fremover, fortsetter Stein Klakegg.

I 2020 betalte Lerum 62 millioner kroner i sukkeravgift til staten. I løpet av 2020 ble avgiften redusert.

Saken fortsetter under annonsen

­– Vi er glade for at avgiften er redusert. Dette er et steg i riktig retning, men fremdeles vil sunne, ernæringsriktige produkter av frukt og bær være belagt med slik særavgift til staten. Vi mener avgiften må vekk slik at konkurransekraften vår kan sammenlignes med for eksempel Sverige, som ikke har de samme avgiftene, sier Klakegg.

Lerum satser videre og har planlagt investeringer på 50-60 millioner kroner i maskiner og prosessutstyr i 2021.

­– Det blir et spennende år for Lerum, avslutter Klakegg.

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb