Coop på omdømmetoppen
I den årlige omdømmeundersøkelsen til Ipsos, befester Coop Norge sin posisjon blant virksomhetene som scorer aller best. Totalt av de 106 bedriftene som er målt, oppnår Coop Norge plassering nummer fire, én plass høyere enn fjorårets kåring.
Ifølge Coop Norge, gjør de det dessuten «langt bedre enn de nærmeste konkurrentene Norgesgruppen og Reitangruppen».
– Det er stor oppmerksomhet rettet mot dagligvarebransjen i disse dager og derfor ekstra gledelig at våre kunder og medlemmer har et godt inntrykk av Coop. Denne tilbakemeldingen er et resultat av den solide jobben som de mange tusen medarbeiderne i hele Coop gjør hver eneste dag. Vi opplever det som en velfortjent anerkjennelse, som samtidig inspirerer oss til å stå på videre, sier kjededirektør Håvard Jensen i Coop Norge i en pressemelding. Det er særlig blant unge mennesker at Coop Norge scorer høyt. Nesten fire av ti under 25 år har et meget godt inntrykk av Coop. Sortert på landsdeler, er inntrykket aller best i Nord-Norge, der ni av ti spurte har et godt eller meget godt inntrykk. – Vi har gjennom flere år sett at Coops eierform, der kundene eier butikkene sammen og deler på overskuddet, særlig appellerer til yngre kunder. Denne eierformen stiller samtidig ekstra høye krav til at vi opptrer som en ansvarlig samfunnsaktør og lytter til våre medlemmer. Det positive inntrykket blant unge tyder på at vi lykkes godt med dette, sier Jensen. Appellen hos yngre kunder kjennes igjen ved den store andelen unge kunder utgjør av de nye medlemmene i Coop det siste året. Hele 35,2 prosent av de nye medlemmene er under 30 år.Så sent som i går, torsdag, omtalte Dagligvarehandelen.no en undersøkelse som viser at færre yngre enn før mener at samvirke er den beste eierskapsformen. Resultatene av undersøkelsen bekymret organisasjons- og medlemsdirektør Geir Jostein Dyngeseth i Coop Norge.
Men som Dagligvarehandelen skriver i kommende ukes lederartikkel, gjør Coop det så bra i omdømmeundersøkelser at det er liten grunn til å frykte at et endret syn på eierskapsmodeller vil føre til medlemsflukt.