Tor Erik Engebretsen
Foto

 

Tor Erik Engebretsen, direktør i Dagligvaretilsynet.

Dagligvaretilsynet etterlyser deltakere

Publisert: 7. september 2022 kl 17.37
Oppdatert: 8. september 2022 kl 08.09

Dagligvaretilsynet gjennomfører nå en undersøkelse om samarbeidsklimaet i dagligvarebransjen. Undersøkelsen omfatter både dagligvareleverandører og dagligvaredetaljister og -kjeder.

Siste frist for å melde seg på er fredag 16. september.

– Så langt har vi god oppslutning fra de store kjedene og de største leverandørene. Fra de mellomstore leverandørene er det mer variert, og fra de mindre leverandørene er det så langt dårligst oppslutning, opplyser direktør Tor Erik Engebretsen i Dagligvaretilsynet til Dagligvarehandelen. 

– Det er viktigere at vi får et bredest mulig utvalg av bedrifter enn antall personer som svarer. Så langt har vi i overkant av 350 personer som har meldt seg på, men vi håper på mange flere, legger han til.

De som selv har vært i forhandlinger med en dagligvareaktør siste 12 måneder på vegne av sin bedrift, inviteres til å delta i undersøkelsen.

Dagligvaretilsynet ønsker svar fra et bredt utvalg av personer både fra leverandører og kjeder. For leverandører er det spesielt viktig at KAM’er (Key Account Managers), salgsdirektører o.l. deltar. Fra kjedesiden ønsker Dagligvaretilsynet at kategoriansvarlige, innkjøpsdirektører o.l. deltar.

Undersøkelsen besvares anonymt og tar bare noen få minutter. Etter fullført påmelding får man tilsendt en lenke fra Kantar til selve undersøkelsen innen et par arbeidsdager.

Saken fortsetter under annonsen

Engebretsen forteller at det har vært utfordrende å få frem informasjon om undersøkelsen til de personene tilsynet ønsker svar fra.

– Vi har sendt informasjon til cirka 500 bedrifter, og også fått bistand fra ulike medlemsorganisasjoner og andre til å videreformidle oppfordringer til å delta i undersøkelsen. Vi håper undersøkelsen vil gi oss viktige signaler om hvorledes aktørene vurderer sin erfaring opp mot ulike temaer i lov om god handelsskikk. Dette vil igjen gi oss verdifull informasjon om hvorledes vi bør prioritere vårt videre arbeid, sier Tor Erik Engebretsen til Dagligvarehandelen.

Lenker til påmelding og mer informasjon om undersøkelsen:

Registrer deg her 

Les mer om undersøkelsen her

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb