Feirer 60 år for gode formål

Publisert: 25. april 2022 kl 14.49
Oppdatert: 25. april 2022 kl 15.18

I dag, 25. april, er det 60 år siden Knut Kavli, sønn av Kavlis grunnlegger Olav Kavli, opprettet Kavlifondet. I 60 år har fondet skapt verdier for gode formål og i dag deler de ut nærmere 100 millioner kroner i året. 

For at enda flere skal bli kjent med Kavlis eierskap, lanserer de nå et oppdatert design på bestselgertubene. Disse skal formidle tydeligere enn før at selskapet deler ut hele overskuddet til gode formål. Gjennom å skanne en QR-kode på smøreosttuben, kan folk finne ut hva de blir en viktig del av når de handler Kavli og bli bedre kjent med konkrete prosjekter som støttes.

– Vi håper at mange får en positiv overraskelse rundt frokostbordet, sier markedsdirektør i Kavli, Gudfinna Traustadottir.

Tatt ansvar i 60 år

Stiftelsen Kavlifondet ble etablert i 1962. Kavli ønsker å bruke jubileumsåret 2022 til å fortelle flere at hverdagsvalgene man tar i butikken kan bidra til gode formål. 

– De siste årene har vi jobbet ekstra mye med å øke kjennskapen til vårt unike eierskap. Vi har lenge brukt produktene til å formidle om Kavlifondet, men på en relativt diskré måte. Nå blir budskapet om at vi deler ut hele overskuddet til gode formål tatt stort ut både foran og bakpå Bacon- og Skinkeost-tubene, sier Traustadottir.  

Samfunnsansvar hos merkevarer blir stadig viktigere for den norske forbruker, spesielt den unge generasjonen. Derfor ønsker Kavli å tydeliggjøre at de har tatt samfunnsansvar i 60 år allerede, og at det aldri vil endre seg. 

Saken fortsetter under annonsen

– Gjennom Kavlifondet støtter vi mange fantastiske prosjekter. I dag prioriteres barn og unges psykiske helse, og gode løsninger for klima og miljø. Initiativer som Guttas Campus og Matsentralen er gode eksempler. Tenk at din Baconost bidrar til det viktige arbeidet som de gjør for å forhindre ungt utenforskap, eller med å gi mat, mennesker og miljø en ny sjanse, sier hun. 

Inspirert av Q

Som del av designendringen, introduserer Kavli også en QR-kode bakpå tuben. Denne skal gjøre det enkelt for folk å finne ut hva de bidrar til når de handler fra Kavli

– Inspirert av melkekartongen til Q, som alltid er full av spennende innhold, håper vi at folk vil engasjere seg i innholdet når de spiser smøreost til frokost eller lunsj. Vi har mange historier som er verdt å dele, og nå blir disse enda mer tilgjengelig, sier markedsdirektøren, og fortsetter: 

– Gjennom flerårige samarbeid med organisasjoner som Strømmestiftelsen og Human Practice Foundation har vi kunnet bidra til at nærmere 60.000 barn og unge i land som Bangladesh, Myanmar, Kenya og Nepal har fått skolegang og livsmestringstiltak.

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb