Første slurk fra ny melkelinje

Publisert: 17. februar 2022 kl 15.10
Oppdatert: 18. februar 2022 kl 08.05

Det har vært hektisk byggeaktivitet på Klepp siden høsten 2019. Etter utsatte åpninger kunne Q-Meieriene endelig klippe den blå snoren og for første gang tappe melk i det nye meieriet.

— Dette er en milepæl og et viktig steg for konkurranse i norsk meierisektor. Med den nye linjen kan vi øke kapasiteten på melk med om lag 25 millioner liter, øke holdbarheten på melk til 22 dager og gjøre mye spennende nyskapning både på smak, konsistens og berikning, forteller Q-sjefen Kristine Aasheim i en pressemelding.

Med åpning av de nye linjene rigger man seg for å skape mer vekst og innovasjon på det de omtaler som «det hvite gullet».

— I tillegg er det selvsagt et løft for alle som arbeider her på Klepp. De ansatte har stått på som helter for at det nye meieriet endelig kan åpne dørene, og det må vi lage litt velfortjent stas rundt, synes Aasheim.

— Det viktigste er at vi endelig kan komme i gang med å levere på etterspurte forbrukerinnovasjoner. Først ut er Q Kefir med blåbær og solbær som kommer i butikk i slutten av februar. En forbrukerinnovasjon fra Per Arne i Bergen, fortsetter hun. Det er nå 3233 ideer i idebanken Min-Q.

Investeringen har vært på rundt 850 millioner kroner og utfordringene har stått i kø for Q siden de for 25 år siden var med å bryte melkemonopolet. Q-sjefen takker Kavlifondet for at stiftelsen har vært en tålmodig eier med stor fremtidstro.  

— Vi er takknemlige for å ha en langsiktig og strategisk eier i ryggen som har bærekraft og innovasjon som grunnleggende verdier. Det unike eierskapet har gitt oss muligheten til å satse i et krevende marked, forteller hun.  

Saken fortsetter under annonsen

Målet er å kjøre full produksjon på meieriet fra midten av mai.

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb