Foto

Tøyen Mineralvannfabrikk: Daglig leder og partner Espen Bråten (t.h.) og partner Andreas Krogseth har relansert Jalla-brusen med smakene appelsin, mango og sitron.

Gjenføder Jalla-brusen

Publisert: 31. mai 2022 kl 08.39
Oppdatert: 31. mai 2022 kl 09.07

– Vi har nettopp relansert Jalla med smakene appelsin, mango og sitron, sier partner og daglig leder Espen Bråten i Tøyen Mineralvannfabrikk.

Fabrikken heter ikke lenger O. Mathisen som den het i 2019 da den lille mineralvannprodusenten tapte for andre gang i retten for Coca-Cola. Der i gården mislikte man sterkt at det ble produsert brus med navnet Jallasprite, og heller ikke at sprite bare ble overstrøket med xxx på etiketten.

Rettsoppgjøret kostet O. Mathisen nær en halv million i erstatning til Coca-Cola og sakskostnader. All brus med den omstridte etiketten ble fjernet fra butikkhyllene,

Tross rabalderet med etikettene mistet ikke Jalla-brusen plassen hos Asko og Coop Øst der den befinner seg i frivillig sortiment.

Bråten og partneren Andreas Krogseth har vekst i kikkerten.

– Vi skal doble omsetningen årlig og tar utgangspunkt i tre millioner. Det ble omsetningen for O. Mathisen det siste året, fremholder Krogseth.

Jalla-brusen produseres i en bakgård på Grønland, en Oslo-bydel der mange har innvandringsbakgrunn. Navnet på brusen gir assosiasjoner om dette i og med at det kommer fra lokal slang.

Saken fortsetter under annonsen

Tøyen Mineralvannfabrikk vil skille seg ut ikke bare i butikkhyllene, men også i den norske brusbransjen der Coca-Cola, Ringnes og Hansa utgjør de tre store.

– Vi skal være en utfordrer i dette landskapet, understreker Bråten.

Brusprodusenten vil ha mange ben å stå på og har allerede energidrikken Maraton Sport. Flere nye produkter er i utklekkingsfasen, og snart skal også Tøyen-Cola relanseres.
 

Les hele saken i ukens papiravis.

­

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb