Foto

Med Kantefølflak m/Fjellsalt, har Anders Medhus fått én stjerne i Great Taste Awards.

Heder til lokalmat fra Hol

Publisert: 6. september 2022 kl 09.47
Oppdatert: 6. september 2022 kl 09.55

­Great Taste Award er en internasjonal konkurranse for mat, fra Guild of Fine Food – samme organisasjon som står bak World Cheese Awards – som i 2023 på nytt skal arrangeres i Norge (Trondheim) i samarbeid med Hanen og Meny.

Fem av produktene til Tim Reidar Stenberg på Hol Ysteri og ett av Anders Medhus sine Kantefølflak mottok heder og ære for produktene i Great Taste Awards. På veggen i Hol Ysteri er det ryddet plass til de nye utmerkelsene.

– Ti stjerner til Hol er bra for en liten kommune, sier Tim Reidar Stenberg i en pressemelding.

– Du blir sulten på mer, og vil gjøre ting enda bedre, sier Anders Medhus.

For ett av produktene mottok Stenberg hele tre stjerner – flere stjerner kan man ikke få. Det var for brunosten Prestholt Geitost har laget helt siden 1990.

– Det er kult at den type smak faller i smak i en internasjonal konkurranse, synes han.

Foto

På Hol Ysteri sørger Tim Reidar Stenberg for at melk blir til ost.

Saken fortsetter under annonsen

For å delta i Great Taste Awards, må produsentene selv sende inn de produktene de mener er gode nok, for å hevde seg i konkurranse med de beste i Europa. Tim Reidar Stenberg håper nå at enda flere norske produsenter oppdager Great Taste Awards, og blir inspirert til å delta selv. Han ser til World Cheese Awards og statusen den har i Norge etter at flere norske oster har blitt kåret til de beste i verden.

– Den betyr jo noe i Norge, blant annet fordi vi som nasjon kan vise til gode resultater. For at Great Taste Awards skal betyr mer, må flere delta.

I tillegg til stjernene Stenberg og Medhus fikk, kan også Den Sorte Havre, Flo Brygghus, Ask Spekemat og Fjåk sjokolade smykke seg med stjerner i år.

Av Stenberg sine fem vinnere, er tre av de tilgjengelig for dagligvarehandelen. Leirgrøv Naturell, Leirgrøv av stølsmelk, og Prosten.

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb