Ny toppsjef i Ica
Foto

Nina Jönsson er ny toppsjef i Ica Gruppen fra 1. januar 2023.

Ny konsernsjef i Ica

Publisert: 23. august 2022 kl 10.36
Oppdatert: 23. august 2022 kl 10.42

Per Strömberg ­gir seg ved årsskiftet etter ti år i stillingen som konsernsjef i Ica. Hans etterfølger blir Nina Jönsson, som sist kommer fra toppsjefstillingen i Plantagen, og som har 20 års erfaring blant annet fra fra leverandørindustrien samt detalj- og dagligvarehandelen. Hun har dessuten tidligere hatt rollen som sortiments- og innkjøpsdirektør i Ica i seks år.

– Jeg er veldig glad for at  Nina Jönsson har valgt å takke ja til jobben som ny leder. Kombinasjonen av en bred bakgrunn fra både leverandørleddet og handelen gjør at hun har den kompetansen som kreves for å lede Ica Gruppen har de unika erfarenheter som krävs för rollen som vd för ICA Gruppen, sier styreleder Claes Göran Sylvén i Ica gruppen i en pressemelding.

– Tiden med Per som konsernsjef har gitt Ica en veldig sterk strategisk plattform, ocg har styrket profesjonaliteten i hele Icas arbeid. Det har også vist seg i den fine utviklingen som selskapet har hatt de siste ti årene. Derfor er vi også veldig takknemlige for at han har takket ja til en plass i styret, fortsetter Sylvén.

- Jeg synes dette er et godt tidspunkt å overlate stillingen til nye krefter, men jeg har et stort engasjement for Ica og ser frem til å fortsette som styremedlem, sierPer Strömberg.

– Det blir veldig gøy å komme tilbake til Ica, og det er selvfølgelig ekstra stimulerende på aksle rollen som konsernsjef, sier Nina Jönsson.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb