Foto

– Ferske bakervarer er en av de største svinnvarene i butikk, sier Emilie Våge, leder for samfunnsansvar og bærekraft i Rema 1000. Nå tar kjeden grep.

Rema 1000 tar nytt grep mot matsvinn

Publisert: 29. september 2022 kl 20.55
Oppdatert: 30. september 2022 kl 08.19

De fleste dagligvarekjedene har iverksatt flere ulike tiltak for å redusere brødsvinnet, som står for en betydelig del av det totale svinnet som skjer i butikkene. Blant de mange tiltakene er bedre kontroll på bestillingsrutiner, gode stekeplaner for butikker som steker brød selv, samt donasjoner til ulike organisasjoner. 

Rema 1000s hittil siste grep for å bekjempe matsvinn ble lansert i går, og tidspunktet var ikke tilfeldig valgt. 29. september er nemlig selveste Matsvinndagen.

– Ferske bakervarer er en av de største svinnvarene i butikk. Ved å tilby brød og bakst til halv pris etter klokken 22, vil matsvinnet forhåpentligvis gå betraktelig ned, så jeg gleder meg stort over dette, sier Emilie Våge, leder for samfunnsansvar og bærekraft i Rema 1000, i en pressemelding.

Rema 1000 har forpliktet seg til å levere på FNs bærekraftsmål om å redusere matsvinn med 50 prosent innen år 2030. Kjeden har imidlertid satt seg et enda med ambisiøst mål, nemlig å redusere med hele 80 prosent innen samme tid. Nedprisingen av brød før stengetid er et ledd i arbeidet med å nå dette målet. 

De aller fleste Rema-butikkene stenger dørene kl. 23. Da har kunden en time på seg til å handle brød og bakst til halv pris. Noen få butikker stenger før kl. 22, og Emilie Våge sier det jobbes med å få på plass en løsning for disse butikkene.

På lørdager og søndager vil nedprisingen skje fra kl. 20.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb