Mangel på solsikkeolje gjør at flere produsenter tvinges tilbake til palmeolje. I Coops popcorn er man midlertidig gått over til miljøsertifisert palmeolje.

Comeback for palmeolje

Publisert: 16. januar 2023 kl 09.31
Oppdatert: 16. januar 2023 kl 11.07

­Palmeolje er i stor grad blitt faset ut i norsk matvareproduksjon, fordi den er knyttet til store miljøutfordringer. I mange tilfeller er palmeoljen byttet ut med solsikkeolje.

Nå er imidlertid solsikkeolje blitt en mangelvare på grunn av krigen i Ukraina, og enkelte matvareprodusenter har dermed sett seg nødt til å ta i bruk palmeolje igjen.

Dette gjelder også enkelte av kjedenes egne merkevarer, og Coop har valgt å informere forbrukerne om situasjonen på nettsiden sin.

– På grunn av den pågående krigen i Ukraina er det utfordrende å få tak i enkelte råvarer. Dette fører til at noen produkter i en periode fremover vil inneholde en annen type råvare enn normalt, heter det på nettsiden.

Der går det frem at seks av Coops egne merkevarer midlertidig blir produsert med miljøsertifisert palmeolje. Det gjelder blant annet kjeks, cookies og popcorn.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb