Per Inge Bjerknes, generalsekretær i Norges Blindeforbund. Foto: Norges Blindeforbund

Krever blindeskrift på dagligvarer

Publisert: 4. januar 2023 kl 08.47
Oppdatert: 4. januar 2023 kl 09.04

­– Dette er viktig for at blinde og svaksynte skal ha tilgang til samme informasjon som andre i samfunnet, og ikke bli diskriminert. Å kunne være selvhjulpen i det daglige bør være en selvfølge også for oss, sier generalsekretær Per Inge Bjerknes i Norges Blindeforbund i en pressemelding.

Verdens punktskriftsdag, etablert av FN, markeres 4. januar. Det er fødselsdagen til franskmannen Louis Braille som fant opp punktskriften, eller blindeskriften som mange kaller det. Det er en viktig dag for blinde og svaksynte, og forbundet benytter anledningen til å sette søkelyset på områder i samfunnet med forbedringspotensial.

– Dessverre er listen fortsatt lang, sier Bjerknes, som fremmer krav om punktskrift i bygg, på dagligvarer og i offentlig informasjon.

I en undersøkelse Opinion gjorde for Norges Blindeforbund, svarte 59 prosent at de støtter at det må komme krav til punktskrift på dagligvarer.

– Dette er et ledd i å sikre at synshemmede får oppfylt sine rettigheter på linje med andre i samfunnet, poengterer generalsekretæren.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb