Flere selskaper boikotter Freia-produkter på grunn av Ukraina-krigen. 

Foto

Javad Parsa, NTB

Mondelez-direktør: – En stor problemstilling for oss

Publisert: 13. juni 2023 kl 08.19
Oppdatert: 13. juni 2023 kl 08.22

– Jeg vil gjøre det veldig tydelig at på vegne av alle som jobber her i Freia, så hater vi virkelig de handlingene som den russiske regjeringen utfører i Ukraina. Vi ser på de hendelsene herfra med forferdelse, sier administrerende direktør Chris Callanan i Mondelez Norge og Danmark til NRK.

Han advarer om at konsekvensene kan bli store for Freia dersom boikotten fortsetter å vokse.

Ber om likebehandling

En rekke store selskaper har satt salget av Freia-produkter på pause. Bakgrunnen er at Freias morselskap Mondelez er svartelistet av Ukraina for å opprettholde sin virksomhet i Russland.

– Dette er en stor problemstilling for oss, og er noe som forståelig nok skaper en enorm mengde oppmerksomhet, sier Callanan.

Mondelez-direktøren mener det er viktig at alle behandles like strengt.

– Jeg vedder på at omtrent halvparten av merkevarene i norske kjøkkenskap produseres av et selskap som fremdeles er til stede i Russland. Det er den regelmessigheten vi ber om at skal bringes inn i debatten.

Saken fortsetter under annonsen

Har begrenset aktiviteten

Callanan sier til Dagens Næringsliv at Mondelez har begrenset aktiviteten, stanset kapitalinvesteringer, produktlanseringer og annonseringer i etterkant av Russlands invasjon.

– Hvis vi fullstendig stanset driften, ville det bety at vi ikke kunne tilby stabile, langtidsholdbare matvarer til vanlige mennesker, og det ville skapt stor usikkerhet for våre ansatte og for bønder som er avhengige av oss, sier Callanan via en presseansvarlig.

Coop ba i helgen næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) avklare hvilke prinsipielle føringer næringslivet skulle følge i boikott-spørsmålet. En rekke arbeidslivsorganisasjoner har mandag bedt om et møte med regjeringen.

– Vi er glade for at både norske politikere, Coop og andre kunder, og YS og Virke nå ber om at myndighetene avklarer hvordan vi skal forholde oss til dette, sier Callanan.

(©NTB)

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb