Tungtransporten er kritisk samfunnsinfrastruktur. Uten den stopper Norge. Foto: Stein Inge Stølen

NLF: – Matvarer på vei til butikken kan ikke ha hjemmekontor

Publisert: 6. januar 2023 kl 09.04
Oppdatert: 6. januar 2023 kl 09.58

Onsdag ettermiddag sendte Naf ut en pressmelding der de stilte spørsmål ved om transportselskapene tar for store sjanser på vinterføret. Pressesjef i Naf, Ingunn Handagard, uttalte at de mener transportselskapene i større grad bør vurdere om de kan la vogntogene kjøre når det er varslet så vanskelig føre. 

Uttalelsene får Norges Lastebileier-Forbund (NLF) til å reagere. 

– Transportselskapene opererer på vegne av de som kjøper transporten. Da prioriterer transportselskapene selvsagt å få varene fram. Det dreier seg om alt fra livsviktige varer til kanskje litt mindre viktige varer. Det er blant annet Naf sine medlemmer som bestiller dette, og bilene er på veiene etter oppdrag fra dem, påpeker NLF-direktør Geir A. Mo i en pressemelding.

Han mener det er merkelig at NAF ber norske transportselskaper med biler som innfrir alle lover og reglerom å stå, samtidig som det er privatpersoner politiet ber om å la bilen være igjen hjemme ved vanskelige kjøreforhold. 

– Matvarene på vei til butikken kan ikke ha hjemmekontor. Samfunnet stanser dersom tungtransporten stopper opp. Dette handler ikke om enkeltselskaper sin margin, men norsk samfunnssikkerhet, infrastruktur og folks trygghet i hverdagen. Hvis alle privatbilister som ikke er nødt til å ferdes på veien hadde fulgt politiets oppfordring om å la bilen stå, ville problemet vært mye mindre, understreker Mo. 

Ifølge Mo transporteres hele 97 prosent av alle varer i Norge på vei.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb