Fiskeriminister Bjørnar Skjæran (Ap)

– Det har vært tøffe forhandlinger med EU om ny fiskeriavtale for 2023, sier fiskeriminister Bjørnar Skjæran (Ap). Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB

Norge har inngått fiskeriavtale med EU for 2023

Publisert: 20. mars 2023 kl 09.12
Oppdatert: 20. mars 2023 kl 09.16

­Det innebærer at Norge og EU er enige om et kvotebytte og adgang til å fiske i hverandres soner, skriver Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

– Jeg er fornøyd med at vi endelig har kommet til enighet. Det er selvsagt viktig for oss å få disse avtalene på plass, og helst skulle jeg gjerne ha sett at vi greide å komme i mål for mange uker siden, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap).

Harde forhandlingstak

Forhandlingene med EU har pågått siden oktober.

– Med kvotebyttet på plass, kan norske fiskere starte å fiske på kvotene vi har byttet til oss som reker, blåkveite og uer ved Grønland, og kolmule i EU-sonen, sier Skjæran.

I bytteavtalen har EU fått en torskekvote i Barentshavet på 9.150 tonn.

– Jeg er fornøyd med at vi endelig har kommet til enighet. Blant spørsmålene vi lenge sto langt fra hverandre på, var norske fartøys adgang til å fiske kolmule i EUs farvann utenfor Irland, og EU-fartøys adgang til å fiske i norsk økonomisk sone i Nordsjøen, forklarer Skjæran.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb