Investeringer i selvbetjente kasser er noe av det som blir prioritert ved fordeling av investeringsstøtte i 2023

Merkur prioriterer enøk og ny teknologi

Publisert: 2. mars 2023 kl 08.57
Oppdatert: 3. mars 2023 kl 09.02

­Merkur-programmet har vesentlig mindre penger til støtteordningene for 2023, og flere søkere må regne med å få mindre tilskudd enn de har søkt om, opplyses det på programmets nettside.

Merkur-programmet har 12 millioner kroner mindre å dele ut som investeringsstøtte i 2023, sammenlignet med i 2022.

Distriktssenteret og Merkur-styret har derfor funnet det nødvendig å legge opp til en tydeligere prioritering av støttemidlene.

Skal gi moderne nærbutikker

Målet med investeringsstøtten er at små dagligvarebutikker blir modernisert, mer lønnsomme og gir innbyggerne i lokalsamfunnet bedre tjenester. I 2023 vil Distriktssenteret og Merkur-styret  derfor prioritere tildeling av økonomisk støtte til prosjekter innenfor disse fire kategoriene:

  • energieffektiviserende tiltak
  • digitalisering og ny bærekraftig teknologi
  • lønnsomme og bærekraftige tilleggstjenester
  • omstillings- og innovasjonsprosjekter

– Når vi har et redusert økonomisk handlingsrom innenfor Merkur-programmet, blir behovet for å prioritere bruken av tilskuddsmidlene enda tøffere. Flere vil nok oppleve å få mindre tilskudd enn de søker om, eller få avslag på søknaden sin i 2023, sier avdelingsdirektør i Distriktssenteret, Steinar Fredheim.

Saken fortsetter under annonsen

Når noen gode formål blir prioritert opp, betyr det at andre formål blir nedprioritert. Distriktssenteret ser nå på hva som må bli konsekvensene for søknader om støtte til andre typer investeringsformål, når fire kategorier blir prioritert.

I løpet av mars vil det bli lagt ut mer informasjon om dette på Merkur-orogrammets nettside.

 

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb