De siste årene har flere tusen etterlyst Sitting på sosiale medier. Nå er tuttifrutti-isen tilbake. Foto: Diplom-Is

Tuttifrutti-iskrem tilbake med nytt navn

Publisert: 16. februar 2023 kl 09.09
Oppdatert: 16. februar 2023 kl 09.13

Foto: Diplom-Is

– Dette er det fjerde året vi relanserer en gammel is-klassiker, og nå kunne vi ikke holde igjen Sitting lenger. Etterspørselen har vært enorm, sier Mari Ellestad, direktør for strategi og kommunikasjon i Diplom-Is, i en pressemelding.

Fløteisen ble en favoritt hos mange både små og store iskremspisere da den ble lansert i 2008. Men tydeligvis ikke hos mange nok, for Sitting Bull forsvant fra markedet i 2015. Nå er den altså tilbake, men ikke som Sitting Bull; nå heter fløteisen Sitting Original.

– Det er viktig for oss å lytte til folket, og da vi bestemte oss for å hente tilbake denne klassikeren hadde vi en omfattende prosess for å evaluere både navn og design. Etter en grundig vurdering og dialog med Antirasistisk Senter kom vi frem til at det var riktig å relansere Sitting med oppdatert navn og design, sier Ellestad.

Ved å beholde deler av navnet ønsker Diplom-Is å bevare isens identitet og gjenkjennelighet, slik at forbrukerne drar kjensel på sin gamle favoritt.

– Dette er en is som bringer frem mange gode følelser og minner for dem som vokste opp da den var på markedet sist. Engasjementet i sosiale medier tilsier i hvert fall at det er en etterlengtet klassiker som nå er tilbake i isdisken, sier Ellestad.

Mari Ellestad, Direktør Strategi og kommunikasjon. Foto: Diplom-Is

Saken fortsetter under annonsen

Siden 2015 har flere tusen etterlyst Sitting Bull på sosiale medier. Nylig gikk Diplom-Is ut med hint om hvilken is de planlegger å hente fram igjen, noe over 350.000 brukere på Facebook og Instagram har fått med seg som en del av kampanjen «De som vet, de vet». Over 7.000 mennesker har gjettet på sin favoritt, hvor Sitting Original er en gjenganger.

Sitting Original er tilgjengelig i butikk og kiosk fra uke 7. Butikker og kiosker som selger Diplom-Is er blant annet Rema 1000, Coop, Narvesen, 7-Eleven og Circle K.

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb