Vinnerene Johan Fredrik Bråstad Kristensen og Anita Kristensen fra J. Kristiansen Gartneri AS, flankert av Inger Solberg, divisjonsdirektør for bærekraft i Innovasjon Norge og Landbruks- og matminister Jon Georg Dale. (Foto: Vidar Alfarnes)

Gartneri mottok BU-prisen 2016

Publisert: 20. januar 2017 kl 16.04
Oppdatert: 20. januar 2017 kl 16.04
Bedriftsutviklingsprisen på kroner 250 000 er i regi av Innovasjon Norge og ble delt ut av Landsbruks- og matminister Jon Georg Dale under en pressekonferanse i forbindelse med messen Grüne Woche torsdag ettermiddag.

Inspirasjonskilde

Prisen ble etablert i 1997 for å synliggjøre og være en inspirasjonskilde for vellykket nærings- og forretningsutvikling i –og i tilknytning til landbruket. Kandidatene blir vurdert etter lønnsomhet, sysselsetting, sosial og miljømessig bærekraft og nyskaping eller originalitet. - Årets vinner av Bedriftsutviklingsprisen er en god representant for nyskaping og kreativitet i tilknytning til norsk landbruk. BU-prisen er en inspirasjonskilde for å vise mangfoldet i norsk landbruk, sa statsråden da han delte ut prisen. De andre nominerte til BU-prisen var Ciderhuset fra Sogn og Fjordane og
Saken fortsetter under annonsen
Dyre Gård fra Østfold.

Miljøvennlig produksjon

Johan Fredrik Bråstad Kristiansen fra Grimstad spiller en viktig rolle i forhold til å sikre og videreutvikle norsk blomsterproduksjon på et område med sterk utenlandsk konkurranse. Gjennom utviklingsarbeid sammen med andre produsenter og FoU-miljø har man kommet frem til nye produksjonsmetoder og fått frem plantemateriale med kvalitetsegenskaper som gjør norsk produksjon mer attraktivt i markedet. Produksjonen ved J. Kristiansen Gartneri blir drevet klima- og miljøvennlig med godt isolerte produksjonsanlegg, varmepumper og avanserte styringssystem for gjenvinning av både varme, vann og gjødsel, samt minimal bruk av kjemiske plantevernmiddel.

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb