Fra åpningen av den norske paviljongen på Grüne Woche i Berlin

Norsk eplesider-testing på ministerielt nivå under åpningen av Grüne Woche i dag. Landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp), her sammen med Berlins regjerende ordfører Franziska Giffey og den tyske ernærings- og landbruksministeren Cem Özdemir (med brille). Lederen av det tyske bondelaget, Joachim Rukwied (nr. 2 fra høyre) ser ut til å like lukten av norsk sider. Foto: Hermann Möhring

Bød tysk landbruksminister på norsk sider

Publisert: 20. januar 2023 kl 16.10
Oppdatert: 20. januar 2023 kl 16.44

Internationale Grüne Woche, Berlin. Det var markedsføring av norsk-produsert drikke på høyt nivå da den norske landbruks- og matministeren inviterte den tyske landbruksministeren Cem Özdemir og Berlins ordfører Franziska Giffey på et glass eplesider i dag.

Anledningen var den offisielle åpningen av både den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche og den norske paviljongen.

Erkenorsk sider

Da passet det selvfølgelig bra å skåle med sine tyske verter i Frisider fra Gardsbrenneriet i Sandane, handverksdestilleriet fra Nordfjord. Norsk, lokalt produsert og alkoholfri, vel å merke. Eplesider, iblandet granskudd, einebær og hylleblomst. Stort mer norsk går det ikke.

For ordens skyld: sideren falt i smak.

Kvalitetsstempel

At Sandra Borch er entusiastisk på vegne av norske mattradisjoner, framveksten av norsk lokalmat og utviklingen av stadig nye produkter, var det liten tvil om. Det kom godt fram da hun åpnet Norges stand.

Saken fortsetter under annonsen

Hun innrømmet da også at hun rett og slett er stolt av norsk landbruk og norsk matproduksjon. Og at hun var litt rørt over å stå i Berlin for å fronte det beste de norske produsentene har å by på.

– Det er, og skal være, et kvalitetsstempel å bli valgt ut som utstiller til den norske standen på Grüne Woche. Her i Tyskland, et av våre viktigste markeder i utlandet, skal utstillerne representere Norge og regionen sin, sa hun foran entusiastiske utstillere og sultne, utenlandske tilskuere.

– Her kan vi teste egne produkter, knytte internasjonale kontakter og vinne erfaring slik at vi kan bli enda bedre i en sterk, internasjonal konkurranse. I tillegg vil det å delta på den norske standen gi grunnlag for gode norske nettverk på tvers av fagområder, landsdeler og interessefelt, understreket Sandra Borch.

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb